Aleksandra Kregar

direktor Korporativne strategije, Atlantic grupa / Droga Kolinska

23smk_640x400_spikerji-in-programski-svet17

Aleksandra Kregar je zaposlena v skupini Atlantic grupa, ki je v letu 2010 prevzela podjetje Droga Kolinska. Do oktobra 2016 je bila direktorica Centralnega marketinga, odgovorna za širjenje in postavitev novih marketinških principov in znanj na nivoju Atlantic Grupe. Oktobra 2016 je prevzela novo funkcijo direktorja Korporativne strategije, kar je v skladu z razvojem internacionalizacije poslovanja in implementacije novih strateških smeri Atalntic Grupe.

Aleksandra Kregar je v prehrambeni industriji je od leta 2000 (podjetje Droga), v letu 2005 je sodelovala v združitvenem procesu (združitev Droge in Kolinske, nakup Grand Prom in Štark v Srbiji) ter sodelovala pri postavitvi politike združenega podjetja. V letu 2007 je intenzivno sodelovala z družbo Stern & Stewart, ki je pripravila izhodišča strateškega razvoja Droge Kolinske: novo strategijo fokusa, novo organizacijsko strukturo in temelje za spremljanje uspešnosti razvoja podjetja.

Pred prihodom na Drogo Kolinsko je bila Aleksandra zaposlena v Renault Slovenija kot Brand manager in Vodja promocij.

Aleksandra je po MBA zaključila tudi magistrski študij. Od leta 2005 do 2015 je bila habilitirana višja predavateljica za predmete Trženje, Strateški razvoj podjetij in Osnove poslovodenja. Akademski svet pa ji tudi z vpisom na doktorski študij na IEDC Bled ostaja pomemben del njenega profesionalnega življenja. Pogosto predava tudi na različnih strokovnih in akademskih dogodkih.

Bila je tudi predsednica žirije Effie ® 2014.

Deli...

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email